Težina pripreme: jako lagano
Vrijeme pripreme: 20 min
Broj osoba: 4
Sastojci
- 1 lungić
- 150 g tanko narezane panecete
- 1, 5 dl vrhnja za kuhanje
- 1 žlica senfa s gorusicom
- 1 dl bijelog vina
- sol
- papar
- grančica ružmarina
- maslac
- maslinovo ulje
Priprema
1. korak
Lungić narežite na deblje komade, dva do tri prsta debele, posolite ga i popaprite. Svaki komad mesa obavijte bočno pancetom i zataknite manji komadić ružmarina pa pričvrstite čačkalicom. Na tavu stavite maslac i malo maslinova ulja.
2. korak
Kad se maslac otopi, na tavu rasporedite komade lungića s pancetom i pecite ih s obje strane dok panceta i meso ne dobiju lijepu boju. Meso mora iznutra ostati blago ružičasto, no ako ne volite takvo, Ispecite ga po vlastitom ukusu.
3. korak
Izvadite meso sa strane pa u tavu dodajte bijelo vino, vrhnje, senf s gorušicom te izradite umak. Posolite malo i popaprite. Poslužite meso s umakom i kuhanim krumpirom koji ste potom malo zapekli u pećnici.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....