TJESTENINA

Manzo tagliata

 Marko Miščević
Okusi Italije!

Trebat će vam:

600 g svježe tjestenine mafaldine
2 ml maslinova ulja
60 g ljubičastog luka (narezanog na kockice)
4 x 100 g ramsteka
90 ml povrtnog temeljca
30 g mrkve (narezane julienne)
200 ml demiglasa (temelji umak koji se dobiva tako da se teleće ili juneće kosti zapeku zajedno s mrkvom, lukom, doda se malo
pirea od rajčica, maslaca, crvenog vina i iskuhava da se reducira)
6 ml crvenog vina
6 ml aceta balsamica
80 ml umaka od rajčica
2 prstohvata origana
sol, papar
10 g rikole

Marko Miščević

Priprema:

Na vrućem ulju propirjati luk koji ste prethodno usitnili te dodati na mrkvu. Na zasebnoj tavici zagrijati maslinovo ulje te dodati ramstek. Ramstek odrezak (od 100 g) peći 90 sekundi, okrenuti ga, posoliti zape- čenu stranu te ponoviti postupak. Kad se mrkva karamelizira, podliti temeljcem te dodati aceto balsamico, crveno vino i demiglas. Kuhati na laganoj vatri dok se umak ne reducira do željene gustoće. Skuhati tjesteninu mafaldine (svježa tjestenina se kuha tri minute) te umiješati u umak. Ispečeni ramstek narezati na tanke komadiće/trakice (tagliata) te položiti na tjesteninu. Dekorirati sa svježom rikolom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. studeni 2024 15:59