Patku odvojiti od kosti s leđne strane, poravnati meso i posoliti ga. Mlince kratko prokuhati u slanoj vodi i dobro ocijediti te malo zamastiti. Mlince posložiti na meso, odnosno nadjenuti patku mlincima i zašiti patku uz pomoć kuhinjskog konca. Peći na 180 stupnjeva oko dva i pol sata dok se lijepo ne zarumeni. Patku rezati na ploške da se u presjeku vide mlinci. Poslužiti s dinstanim kupusom ili salatom od kiselog kupusa.
DANAS KUHAM
RECEPT BRANKA OGNJENOVIĆA: Patka punjena mlincima
Za martinjsko okupljanje nije potrebno imati vinograd, klet ni vinski podrum. Treba samo nabaviti demižonku i okupiti ekipu te osigurati hranu koja također 'voli popiti' nekoliko gutljaja vinčeka.
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....