KOLAČI KOJI SE NE PEKU

Menta čokolada ala ''after eight''

 Berislava Picek / Hanza Media
Recept Mihaele Devscovi

Kora:

1 šalica badema
1 šalica suhih smokava
3 žlice kakaa u prahu
malo agava sirupa - po potrebi

Prvo miksajte bademe do brašna. Kada ste dobili brašno od badema dodajte suhe smokve i miksajte dok se smjesa ne poveže, tako da kada je pritisnete morate dobiti jednu kuglu. Dobivenu smjesu rasporedite po kalupu, te uz pomoć zadnje strane žlice pritisnite ravnomjerno.

Zagreb, 250615.
Autorica kolaca Mihaela Devescovi napravila je seriju raw food kolaca prema svojim receptima koje je nedavno objavila u svojoj prvoj kuharici Sirova hrana.
Foto: Berislava Picek / CROPIX
Berislava Picek / Hanza Media

Krema od mente:

1 mali avokado
1/2 šalice indijskih oraščića
1/2 šalice listića svježe mente
3-4 žlice agava sirupa
1 žlica kokosovog ulja

U blender stavite avokado pa sve ostale sastojke. Miksajte u blenderu na najbržoj brzini dok ne dobijete glatku gustu kremu.

Čokoladna krema:

1 šalica indijskih oraščića
2 žlice kakaa u prahu
1/2 šalice vode
4 žlice kakao maslaca rastopljenog

Sve sastojke stavite u blender i miksajte do guste glatke kreme. Kremu ravnomjerno rasporedite po kremi od mente. Na vrh posipajte sitno sjeckani lješnjak ili badema i listiće mente. Spremite u hladnjak ili u zamrzivač na 3 sata, te poslužite.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. studeni 2024 10:00