Težina pripreme: jako lagano
Vrijeme pripreme: 45 min
Broj osoba: 2
Sastojci
- 500 g dagnji
- 500 g brbavica
- 300 g kozica
- 2, 3 češnja češnjaka
- 1 dl maslinova ulja
- 0,5 dl bijelog vina
- sol, papar, čili po želji
Priprema
1. korak
Na maslinovom ulju malo popržiti češnjak, staviti kozice i brbavice i popržiti, dodati vino, kad se brbavice počnu otvarati, staviti i polovicu dagnji, njima treba manje da se otvore.
2. korak
Kuhati još par minuta i lagano tresti tećom da se ukusi spoje i vino potpuno ispari, da ne bude kiselo.
3. korak
Ne tresti preenergično da meso ne ispadne iz školjaka. Paziti na slanost tako da jedan dio dagnji (pola) otvorite napose.
4. korak
Dodati peršin i koji list divlje rikule, ako imate. Tko želi gušći toć, nek stavi mrvica.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....