NOVI SLASTIČAR NA SCENI!

Millefeuille od avokada i ananasa

 Berislava Picek / Hanza Media
Recept Roberta Hromalića!

Trebat će vam:

1 ananas
1 avokado

Za vrući umak od ananasa i maslinova ulja:

1000 g soka od ananasa, tj. 350 g reduciranog soka od ananasa
48 g meda
36 g soka od limuna
240 g maslinova ulja
8 g želatine

Narezati avokado i ananas u ravnini na mandolinu debljine 2 mm te posložiti jedno na drugo. Litru soka od ananasa reducirati dok ne ostane 350 g te ubaciti limun i med, a zatim želatinu i maslinovo ulje pa štapnim mikserom napraviti gelastu emulziju i preliti preko sorbeta.

Sorbeto od ananasa i limete:

450 g soka od ananasa
450 g pirea od ananasa
120 g soka od limete
300 g vode
200 g glukoze u prahu
korice od 10 kom limete
300 g sećera
12 g super neutrose stabilizatora

Sok od ananasa i limete te vodu i pire prokuhati pa dodati glukozu izmiješanu sa šećerom kako se ne bi napravile grudice. Zatim dodati stabilizator i koricu od limuna pa ostaviti smjesu da odstoji 24 sata. Sutradan zamrznuti te izmiksati u blenderu dok ne bude kremasto.

Zagreb 150317.
Mladi slasticar Robert Hromaric nakon zavrsene slasticarske skole Ferrandi u Parizu vodi slastice u restoranu Time u Zagrebu. Napravio je nekoliko svojih autorskih slastice za nadolazece blagdane.
Foto: Berislava Picek/ CROPIX
Berislava Picek / Hanza Media

Crispy Gavotte od kokosa:

22 g brašna t 55
45 g šećera u prahu
54 g bjelanjaka
234 g vode
22 g maslaca
6 g cvijeta soli
60 g prženog kokosa

Brašno i bjelanjke lagano izmiješati, a vodu, maslac i sol zakuhati te preliti preko smjese od bjelanjaka. Dok je još vruće staviti na teflonske plehove i posipati kokosom te peći na 175 stupnjeva oko 20 minuta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. studeni 2024 00:45