Trebat će vam:
1 ananas 1 avokado |
Za vrući umak od ananasa i maslinova ulja:
1000 g soka od ananasa, tj. 350 g reduciranog soka od ananasa 48 g meda 36 g soka od limuna 240 g maslinova ulja 8 g želatine |
Narezati avokado i ananas u ravnini na mandolinu debljine 2 mm te posložiti jedno na drugo. Litru soka od ananasa reducirati dok ne ostane 350 g te ubaciti limun i med, a zatim želatinu i maslinovo ulje pa štapnim mikserom napraviti gelastu emulziju i preliti preko sorbeta.
Sorbeto od ananasa i limete:
450 g soka od ananasa 450 g pirea od ananasa 120 g soka od limete 300 g vode 200 g glukoze u prahu korice od 10 kom limete 300 g sećera 12 g super neutrose stabilizatora |
Sok od ananasa i limete te vodu i pire prokuhati pa dodati glukozu izmiješanu sa šećerom kako se ne bi napravile grudice. Zatim dodati stabilizator i koricu od limuna pa ostaviti smjesu da odstoji 24 sata. Sutradan zamrznuti te izmiksati u blenderu dok ne bude kremasto.
Crispy Gavotte od kokosa:
22 g brašna t 55 45 g šećera u prahu 54 g bjelanjaka 234 g vode 22 g maslaca 6 g cvijeta soli 60 g prženog kokosa |
Brašno i bjelanjke lagano izmiješati, a vodu, maslac i sol zakuhati te preliti preko smjese od bjelanjaka. Dok je još vruće staviti na teflonske plehove i posipati kokosom te peći na 175 stupnjeva oko 20 minuta.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....