Težina pripreme: jako lagano
Vrijeme pripreme: 30 min
Broj osoba: 4
Sastojci
- 500 g mladog krumpira
- 200 g feta sira
- 1 šaka rukole
- maslinovo ulje
- sol
- papar
Priprema
1. korak
Mladi krumpir dobro operite i nemojte ga guliti. Ako imate sitniji krumpir ne morate ga ni rezati, u suprotnom ga prepolovite ili izrežite na četvrtine. Krumpir stavite kuhati i kada na pola omekša stavite ga u pećnicu na 200 stupnjeva, posoljenog i pokapanog maslinovim uljem da se zapeče dok ne bude mekan i dobije zlatnu boju.
Pečeni krumpir stavite na pladanj za posluživanje.
2. korak
Rukolu operite i ocijedite pa je rasporedite po krumpiru. Feta sir narežite na manje komadiće ili ga natrgajte rukama i ravnomjerno rasporedite po krumpiru i rukoli. Malo popaprite i pokapajte maslinovim ulje.
Savjet: u ovoj kombinaciji će dobro pasati i nasjeckane sušene rajčice, pečena cikla i narezani mladi luk.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....