Mladi krumpir s ružmarinom

Težina pripreme: lagano

Vrijeme pripreme: 50 min

Broj osoba: 4

Sastojci

  • 1,5 kg mladog crvenog krumpira
  • 150 g maslaca
  • dvije grančice svježeg ružmarina
  • krupna sol
  • 100 g sira
  • žličica sjemenki gorušice
  • dvije glavice češnjaka
  • salata po izboru

Priprema

1. korak

Pećnicu zagrijte na 200 stupnjeva. Operite i očetkajte krumpire. Razrežite ih na polovice, a one sasvim male ostavite cijele.

2. korak

Stavite ih u široku vatrostastalnu posudu. U maloj posudi na vatri rastopite maslac. Prelijte njime krumpire. Pospite ih krupnom solju i pospite ružmarinom.

3. korak

Listiće možete usitniti ili ostaviti cijele, kako želite. Stavite krumpir peći. Nakon otprilike pola sata izvadite krumpire iz pećnice i promiješajte. Krumpiru dodajte nekoliko mladih češnjaka.

4. korak

Sve pospite sjemenkama gorušice i pospite dobrim naribanim sirom. Pecite još petnaestak minuta. Servirajte sa salatom.

5. korak

Savjet: Prvi mladi krumpiri idealni su za ovu vrstu superjednostavnih recepata, u kojim je krumpir glavna zvijezda pa mu se ne dodaje meso. Slatkoća i sočnost mladog krumpira zaslužuju da ga tretirate kao glavno jelo. Ovakvi aromatizirani krumpiri s mješanom salatom idealan su večernji obrok bez puno muke.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. studeni 2024 07:50