Težina pripreme: srednje
Vrijeme pripreme: 20 min
Broj osoba: 2-4
Sastojci
- 1/3 šalice amaranta
- 1/3 šalice ljuskica kokosa
- 1/3 šalice badema
- 1/3 šalice zobenih pahuljic
- 1/3 šalice sušenih brusnica ili ribizla
- 1 žlica maslaca
- 1 žlica slada agave ili žlica meda
- 1/2 žlice morske soli
- 1 žličica smeđeg demerera šećera
Priprema
1. korak
Jako zagrijte široku tavu. U nju dodajte amarant, poklopite staklenim poklopcem, smanjite vatru i pričekajte dok zrnca amaranta ne počnu pucketati kao minijaturne kokice. (Zrnca će bolje eksplodirati ako tava ne bude prepuna, odnosno ako ćete amarant peći u dva navrata).
2. korak
Nemojte se brinuti ako se u bijele mini kokice ne pretvore sva zrnca – ostala će potamnjeti, ali njihov će se okus također promijeniti prženjem. Postat će hrskave i vrlo ukusne.
3. korak
Lim za pečenje obložite masnim papirom pa po njemu rasprostrite prženi amarant. Dodajte nasjeckane bademe, kokos i zobene pahuljice. U lončiću rastopite maslac, šećer i slad. Pustire da krčka dok se smjesa ne zgusne. Njome prelijte pahuljice u limu i sve dobro promiješajte da se zrnca oblože smjesom.
4. korak
Stavite u pećnicu zagrijanju na 170 stupnjeva oko 10 minuta. Izvadite i još jednom promiješajte. Vratite u pećnicu na još nekoliko minuta dok smjesa ne postane prilično suha i hrskava. Pustite da se sasvim ohladi pa poslužite s dobrim jogurtom.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....