Najbolje punjene paprike

Težina pripreme: teško

Vrijeme pripreme: 20 min

Broj osoba: 4

Sastojci

  • Za paprike:
  • 1 kg mljevenog mesa (pola svinjetina, pola junetina)
  • glavica luka (najbolje ljubičastog)
  • 3 žlice riže
  • 1 jaje
  • sol, papar
  • malo crvene paprike
  • 8-10 manjih, ne premesnatih paprika
  • Umak:
  • 2,5 kg zrelih rajčica
  • glavica luka
  • žličica šećera
  • sol, papar
  • 10 listova bosiljka
  • žlica maslinova ulja

Priprema

1. korak

Pomiješajte sve sastojke i smjesom napunite očišćene i izdubljene paprike. Nemojte ih previše napuniti jer smjesa tijekom kuhanja nabubri pa bi se mogle raspadati ili će smjesa ostati zbijena i pretvrda.

2. korak

Na dno posude u kojoj ćete ih peći stavite malo maslinova ulja pa na njega poslažite paprike. Prelijte umakom od rajčice.

3. korak

Poklopite (ili prekrijte folijom) pa stavite peći na 180 stupnjeva oko dva sata. Na kraju ih kratko zapecite i bez poklopca.

4. korak

Ako umak radite od svježih rajčica, na ulju pirjajte sitno sjeckani luk, dodajte rajčice, šećer i sol pa kuhajte dok se sasvim ne raspadnu

5. korak

Propasirajte da odstranite sjemenke. Ako koristite pasatu, samo je dodajte luku koji ste popržili na ulju. Začinite i dodajte usitnjeni bosiljak.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. studeni 2024 13:09