CHEFOVI KUHAJU

NAJBOLJI JADRANSKI RAKOVI: Škamp mariniran u narančinom soku s kozjom skutom

 Tom Dubravec / Hanza Media
Recept Brace Sanjina

Trebat će vam:

400 g svježeg jadranskog škampa
200 g svježe kozje skute
40 g meda s tartufom
6o g pudera od pistacija
4 naranče - sok
pola štapića vanilije
sol i papar

Split, 260617.
Chef Braco Sanjin, pripremio je dva jela od skampa u restoranu O'Zlata . Na fotografiji: marinirani skamp u vaniliji s paskom kozjom skutom
Foto: Tom Dubravec / CROPIX
Tom Dubravec / Hanza Media

Priprema:

Rep škampa očistiti, izvaditi meso (i pincetom izvaditi crijevo), a glave i oklop spremiti za temeljac (koji uvijek dobro dođe). Procijediti naranču pa u sok dodati prethodno uzdužno razrezan štapić vanilije i repove škampa. Kozju skutu začiniti solju i paprom, dodati med aromatiziran bijelim tartufom te puder pistacija pa sve dobro pomiješati i servirati s repovima mariniranog škampa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
13. prosinac 2024 23:38