Paštetu od bakalara nije teško napraviti. Namočeni bakalar skuhajte, ogulite mu kožu i uklonite drače, odvojite meso pa ga smiksajte u paštetu kojoj ste dodali malo češnjaka i maslinova ulja. Tako napravljena pašteta (a može se raditi i od smrznutih fileta bakalara) dugo traje u hladnjaku, a opcija je također i kupnja gotove paštete. Paprike, ovosezonske crvene, ispecite na grillu, ogulite im kožu pa ih začinite uljem, peršinom i češnjakom. I paprike dugo žive u hladnjaku. Ukiseljeni motar se pak može lako pripremiti i kad mu nije “top sezona”. Ako ste na moru, uberite listiće motara, zamrznite ih u hladnjaku preko noći, potopite smrznute listiće u vinski ocat pa pustite da se otope. Tada su spremni za uporabu. Kad ste sve pripremili, slaganje bruschette je - klasika. Na kruh nakapajte maslinova ulja, dodajte pečenu papriku, a preko nje namažite paštetu od bakalara, posolite, popaprite, dodajte još malo ulja i pospite malo motara. Pecite na grill tavi, u pećnici, u električnom pekaču ili na gradelama.
BRZI RUČAK
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....