Namaz od čokolade i lješnjaka

 Ana Marija Bujić

Težina pripreme: jako lagano

Vrijeme pripreme: 20 min

Broj osoba: 4 – 6

Sastojci

  • 400 g lješnjaka
  • 300 g tamne čokolade
  • 200-250 ml slatkog vrhnja

Priprema

1. korak

Pomiješajte sve sastojke i kuhajte ih dok mješavina ne provri. Zatim je propasirajte kroz fino sito tako da odstranite sjemenke. Vratite mješavinu na vatru pa kuhajte još 10 do 15 minuta dok se ne zgusne. Ulijte u steriliziranu bocu ili staklenku. Ovaj sirup možete razrijediti i piti kao sok ili ga možete koristiti kao preljev za sladoled, kolače ili palačinke

Za ovaj je namaz nadahnuće bio valjda najpoznatiji slatki namaz svih vremena. Ako izbjegavate kupljene proizvode i E brojeve, ovo bi mogla biti prava stvar za vas. Ovdje smo se poigrali lješnjakom i tamnom čokoladom, ali zašto ne napraviti istu kombinaciju s bademima i bijelom čokoladom? Mažite ga na kruh ili njime punite lisnato tijesto i zajamčen vam je zvdjezdani uspon među mlađom populacijom, a vjerujemo da se ni stariji neće buniti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. studeni 2024 00:54