![35513630](https://static.jutarnji.hr/images/slike/2024/10/13/k_35513630_640.jpg)
Trebat će vam:
200 g pečenih paprika (očišćenih) 50 g lješnjaka 2 kriške kruha francuza 2 režnja češnjaka 1/2 žličice čilija 2-3 žlice kvasine sol 75 ml ekstra djevičanskog maslinova ulja |
![](https://static.jutarnji.hr/images/live-multimedia/binary/2017/2/22/9/NAMAZ PAPRIKA.jpg)
Priprema:
Lješnjake tostirajte u pećnici na 180°C, osam do deset minuta. Dok su još vrući stavite ih u čistu kuhinjsku krpu i dobro istrljajte da skinete što više kožice. Kriške kruha premažite maslinovim uljem i prepecite u pećnici na 180°C, desetak minuta. U blenderu miksajte čili, lješnjake, prepečeni kruh, češnjak, papričicu, ocat i sol. Miksajući, dodavajte maslinovo ulje dok ne dobijete željenu gustoću.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....