TEMPERATURE PADAJU

NEŠTO NA ŽLICU: Juha od brokule s kobasicama

 Marko Miščević
Da se lagano zagrijemo!
3 ljute svježe kobasice po izboru
1 dl maslinova ulja
2 češnja češnjaka
1 velika glavica luka
1/2 žlice osušene majčine dušice
sol, svježe mljeveni papar
400 g slanutka iz konzerve
1 ml bijelog vina
2 ml vrhnja za kuhanje
500 ml pilećeg temeljca
1 brokula
peršin

Marko Miščević

Na zagrijanoj tavi ispeći kobasice dok ne budu hrskave te ih maknuti sa strane. U drugu posudu dodati maslinovo ulje te luk, češnjak, sol, papar i majčinu dušicu te lagano popržiti nekoliko minuta. Na to dodati slanutak, vino, vrhnje za kuhanje, temeljac te kuhati na laganoj vatri 8 - 10 minuta. Na kraju dodati cvjetove brokule te kuhati nekoliko minuta. Na kraju dodati pečenu kobasicu izrezanu na kolutiće. Prilikom serviranja jelu dodati sitno nasjeckani peršin i malo maslinova ulja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. studeni 2024 17:19