3 žlice maslaca 2 žlice maslinova ulja 2 češnja češnjaka 2 glavice luka 500 g pirea od buče 500 ml povrtnog temeljca 100 ml slatkog vrhnja 2 žlice meda sol, svježe mljeveni papar 3 žlice majoneze 4 šnite bijelog kruha 6 - 8 šnita tvrdog kravljeg sira šaka nasjeckanog peršina |
Buču skuhati i štapnim mikserom napraviti pire. U posudu staviti ulje i maslac te zagrijati. Na zagrijanu masnoću dodati sitno nasjeckani luk i češnjak te lagano pirjati 3 - 4 minute. Dodati povrtni temeljac, pire od buče, slatko vrhnje, med, sol i vrhnje. Sve zajedno kuhati 7 - 10 minuta. Skinuti s vatre i dodati malu kockicu maslaca i pustiti sa strane. Na zagrijanu tavu staviti kruh na stranu gdje je premazan majonezom, a na gornju stranu posipati naribanim sirom. Peći par minuta dok se sir ne zagrije. Pečeni kruh narezati na malo veće kockice. Na toplu juhu staviti sitno nasjeckan peršin i prepečeni kruh.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....