TEMPERATURE PADAJU

NEŠTO NA ŽLICU: Kremsta juha od buče s prepečenim kruhom

 Marko Miščević
Da se lagano zagrijemo!
3 žlice maslaca
2 žlice maslinova ulja
2 češnja češnjaka
2 glavice luka
500 g pirea od buče
500 ml povrtnog temeljca
100 ml slatkog vrhnja
2 žlice meda
sol, svježe mljeveni papar
3 žlice majoneze
4 šnite bijelog kruha
6 - 8 šnita tvrdog kravljeg sira
šaka nasjeckanog peršina

Marko Miščević

Buču skuhati i štapnim mikserom napraviti pire. U posudu staviti ulje i maslac te zagrijati. Na zagrijanu masnoću dodati sitno nasjeckani luk i češnjak te lagano pirjati 3 - 4 minute. Dodati povrtni temeljac, pire od buče, slatko vrhnje, med, sol i vrhnje. Sve zajedno kuhati 7 - 10 minuta. Skinuti s vatre i dodati malu kockicu maslaca i pustiti sa strane. Na zagrijanu tavu staviti kruh na stranu gdje je premazan majonezom, a na gornju stranu posipati naribanim sirom. Peći par minuta dok se sir ne zagrije. Pečeni kruh narezati na malo veće kockice. Na toplu juhu staviti sitno nasjeckan peršin i prepečeni kruh.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. listopad 2024 00:17