Njoki od mascarponea sa zelenim pestom

Težina pripreme: jako lagano

Vrijeme pripreme: 15 min

Broj osoba: 4

Sastojci

  • 100 g parmezana
  • 350 g sira (mascarpone)
  • 2 jaja
  • 300 g običnog brašna
  • majčina dušica
  • sol i papar
  • maslinovo ulje
  • maslac
  • Za pesto:
  • parmezan
  • maslinovo ulje
  • pinjoli
  • vezica svježeg bosiljka
  • riga (rukola)

Priprema

1. korak

Naribajte parmezan i ubacite ga u zdjelu. Dodajte mascarpone, jaja,

brašno, majčinu dušicu, sol i papar. Promiješajte i stavite na dasku.

Napravite kuglu i podijelite je na tri dijela, a od njih napravite

kobasice. Narežite ih u jastučaste oblike.

2. korak

Pržite ih na maslinovu ulju 2 do 3 minute sa svake strane. Na kraju im dodajte malo maslaca.

3. korak

Za pesto stavite malo parmezana i maslinova ulja u blender. Dodajte pinjole i bosiljak. Sve izmiksajte pa smjesom prelijte njoke. Na kraju možete dodati svježu rukolu i sve zajedno promiješati.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. studeni 2024 23:04