Sastojci:
4 srednja krumpira 2-3 velike žlice baze od palente 2 jaja 2 kockice maslaca oko 200 g glatkog brašna šparoge, grašak, slanina, malo maslaca i parmezana |
Priprema:
Skuhamo stari neoguljeni krumpir u posoljenoj vodi. Zatim ga još toplog ogulimo i izdrobimo s maslacem. Pomiješamo s palentom te dodamo jaja kada se smjesa lagano ohladila. Brašno postepeno dodajemo kako bi umijesili tijesto koje ne smije biti pretvrdo. Na pobrašnjenoj dasci izradimo oblike njoka te ih kuhamo u vreloj vodi skupa s graškom dok ne isplivaju na površinu. Za to vrijeme u zasebnoj tavi popržimo sjeckanu slaninu na malo maslaca i ulja, dodamo narezane šparoge, te potom i njoke s graškom koje vadimo direktno iz vode u kojoj su se kuhali. Serviramo jelo sa svježe naribanim parmezanom.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....