Njoki s četiri vrste sira

Težina pripreme: jako lagano

Vrijeme pripreme: 10 min

Broj osoba: 4

Sastojci

  • 500 ml slatkog vrhnja
  • 70 g fino ribanog parmezana
  • 30 g sira gorgonzole, natrganog na komadiće
  • 70 g mozzarelle, natrgane na komadiće
  • 70 g ribanog tvrdog sira
  • 1 i 1/2 jušna žlica brašna
  • 2 prstohvata muškatnog oraščića
  • 1 kg njoka (smrznutih)
  • 2 jušne žlice krušnih mrvica
  • malo sjeckanog lista peršina
  • 2 jaja

Priprema

1. korak

Skuhajte njoke prema uputama proizvođača. U širokoj plitkoj zdjeli, na laganoj vatri, kuhajte slatko vrhnje i sireve.

2. korak

Miješajte dok se sirevi ne otope. Umiješajte brašno i muškatni oraščić. Posolite i popaprite pa maknite s vatre.

3. korak

Umiješajte jaja i dodajte malo peršina. Njoke stavite u jednu veliku vatrostalnu zdjelu ili podijelite u četiri manje. Prelijte ih pripremljenim umakom i pospite s malo krušnih mrvica.

4. korak

Pecite ih u prethodno zagrijanoj pećnici na 200 stupnjeva desetak minuta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. listopad 2024 12:46