Težina pripreme: lagano
Vrijeme pripreme: 30 min
Broj osoba: 2
Sastojci
- 1 vrećica njoka
- 2 pune šake svježe rikule
- 3 žlice pinjola
- 3 žlice naribanog parmezana
- 3 žlice maslinova ulja
- 2 češnja češnjaka
- sol, papar
Priprema
1. korak
Operite i očistite rikolu i dobro je posušite. Pinjole tostirajte na vrućoj tavi. Nekoliko minuta tresite tavu kako ne bi zagorili.
2. korak
Nakon što dobiju laganu boju maknite ih s vatre i pustite da se ohlade. U blender ili veći mužar stavite osušenu rikulu, pinjole, parmezan, češnjak, maslinovo ulje te sol i papar u zrnu.
3. korak
Miksajte ili tucite, uz dodavanje maslinova ulja, dok ne dobijete glatku smjesu. Zatim zagrijte vodu.
4. korak
Nakon što voda zakipi ubacite njoke. Kada se njoke dignu na površinu, izvadite ih i prelijte pestom. Poslužite što prije te dodajte još malo naribanog parmezana.
5. korak
Umjesto parmezana možete koristiti i mladi kozji sir koji nije toliko jak kao parmezan. Za još laganiju varijantu rikolu prije miksanja možete i blanširati.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....