500 g fileta oslića
1 šalica bulgura
2 šalice povrtnog temeljca
1 tikvica
1 šaka cherry rajčica
400 g bijeloga graha
6-7 kalamata maslina
pola žličice suhog ružmarina
malo maslinovog ulja
1 limun
Filete oslića očistimo od kosti i narežemo na manje komade. Bulgur prelijemo s temeljcem da odstoji pola sata. Tikvice i rajčice operemo i narežemo na manje komade te pomiješamo s grahom i maslinama. Povrće prelijemo s malo maslinova ulja, ružmarinom, začinimo solju i paprom te sve sastojke dobro izmiješamo. Izrežemo papir za pečenje ovisno o tome koliko "škartoca" radimo. Na dno posložimo namočeni bulgur dodajući još par žlica temeljca koji je ostao pri dnu posude, zatim na njega stavimo par žlica povrća, preko njega filete oslića i po jedan kolut limuna na vrh. Sve zajedno zalijemo maslinovim uljem i dobro zatvorimo. Pečemo ih na 200 Celzijevih stupnjeva oko 30 minuta.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....