Težina pripreme: srednje
Vrijeme pripreme: 60 min
Broj osoba: 4
Sastojci
- 8-10 pilećih bataka
- 3 žlice ljutog čili umaka, primjerice Tabasca
- 3 žlice meda
- sok jednog limuna
- dvije žlice ulja
- dva češnja češnjaka
- sol, papar
Priprema
1. korak
Pomiješajte čili umak, med, limunov sok, sezamovo ulje, sitno sjeckani češnjak, sol i papar.
2. korak
Marinadom premažite batake i pustite da odstoje, a za to vrijeme zagrijte pećnicu na 180 Celzijevih stupnjeva. Batke složite u posudu za pečenje i prelijte preostalom marinadom.
3. korak
Pokrijte folijom i pecite u pećnici 50-ak minuta. Nakon toga maknite foliju i pecite još desetak minuta dok ne porumeni. Servirajte s lešo povrćem.
4. korak
Savjet: U nedostatku sezamovog ulja možete ga zamijeniti maslinovim, a tabasco jednostavno ljutom slavonskom suhom paprikom koju ćete primiješati marinadi. Važno je samo daje zbilja ljuta.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....