Tradicionalan nadjev!

Palačinke s nadjevom od blitve i krumpira

 Getty Images/iStockphoto
Tko je rekao da blitva ide samo uz ribu?

Trebat će vam:

Za palačinke:

1 jaje
prstohvat soli
prstohvat šećera
130 g glatkog brašna
300 ml mlijeka

Za nadjev:

500 g blitve
sol i papar
3 srednja krumpira
3 češnja češnjaka
žlica mrvica
3 žlice maslinovog ulja

Breakfast crepes with eggs spinach and bechamel sauce
Getty Images/iStockphoto

Priprema:

Ispecite palačinke. Za nadjev, skuhajte blitvu i krumpir. Dobro ju iscijedite i izrežite na sitne komadiće. Na maslinovom ulju izdinstajte češnjak i mrvice, samo par sekundi. Dodajte blitvu, sol, papar i kuhani krumpir. Dodajte koju žlicu vode i vilicom zgnječite sav krumpir kako biste dobili kremastu smjesu. S dobivenom smjesom punite pečene palačinke. Po vrhu naribajte sir po želji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. prosinac 2024 00:55