Trebat će vam:
• 500 ml slatkog vrhnja
• 100 ml mlijeka
• 2 žličice ekstrakta vanilije
• 90 g šećera u prahu
• 60 g jagoda
• 1 vrećica Instant fix želatine
Priprema:
U posudici zagrijte pola količine slatkog vrhnja, mlijeko i ekstrakt vanilije. Neka sasvim lagano vrije 10 minuta. Maknite s vatre i pustite da se ohladi do sobne temperature. Ostatak slatkog vrhnja tucite sa šećerom u prahu (ne trebate dobiti čvrst šlag, prestanite tući kad se vrhnje počne zgušnjavati). U rashlađenu mješavinu vrhnja i mlijeka lagano, stalno miješajući, dodajte instant-želatinu. Pomiješajte dvije smjese, jagode usitnite u pire i umiješajte ih u kremu pa je prelijte u čaše za posluživanje i ostavite nekoliko sati u hladnjaku.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....