DESERT S JAGODAMA

Pannacotta s jagodama

 Ana Marija Bujić
Ovaj put umjesto da idu u preljev, jagode idu u samu panna cottu. Nježno roza krema s okusom jagoda oduševit će mamine princeze.

Trebat će vam:

• 500 ml slatkog vrhnja

• 100 ml mlijeka

• 2 žličice ekstrakta vanilije

• 90 g šećera u prahu

• 60 g jagoda

• 1 vrećica Instant fix želatine

Ana Marija Bujić

Priprema:

U posudici zagrijte pola količine slatkog vrhnja, mlijeko i ekstrakt vanilije. Neka sasvim lagano vrije 10 minuta. Maknite s vatre i pustite da se ohladi do sobne temperature. Ostatak slatkog vrhnja tucite sa šećerom u prahu (ne trebate dobiti čvrst šlag, prestanite tući kad se vrhnje počne zgušnjavati). U rashlađenu mješavinu vrhnja i mlijeka lagano, stalno miješajući, dodajte instant-želatinu. Pomiješajte dvije smjese, jagode usitnite u pire i umiješajte ih u kremu pa je prelijte u čaše za posluživanje i ostavite nekoliko sati u hladnjaku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. studeni 2024 12:32