Pašta na žlicu s gljivama

Težina pripreme: jako lagano

Vrijeme pripreme: 35 min

Broj osoba: 4

Sastojci

  • gljive, npr. bukovače i šampinjoni
  • 3 režnja češnjaka
  • 1 dcl bijelog vina
  • pelata
  • 0,5 dcl maslinova ulja
  • casarecce, fuži ili druga suha tjestenina po izboru
  • sol i papar
  • grančica timijana
  • 1 mrkva

Priprema

1. korak

Mješavinu gljiva pečemo, uz miješanje, na najjačoj vatri, dok ne posmeđe. Ako koristite malu tavu ili veću količinu gljiva, pecite gljive u dva puta jer će se u protivnom gljive pirjati, a ne peći, pa će ovo jelo biti bez okusa. Pečene gljive maknemo na stranu.

2. korak

U loncu zapremnine 3-4 litre na nekoliko kapi ulja oštro zapečemo češnjak nasjeckan na listiće (dok ne postane svijetlosmeđ), mrkvu te zalijemo bijelim vinom, dodamo pasiranu rajčicu i litru vode, a kad sve prokuha, dodamo prethodno dopola skuhanu paštu. S

3. korak

manjimo temperaturu, posolimo i poparimo, dodamo grančicu timijana (bez njega je ovo jelo izgubljeno) i pečene gljive. Kuhamo dok se sve ne poveže, a pašta bude al dente. Ili ako netko voli raskuhano, ili ako vam žena kasni s posla, odlično je tako. U tom slučaju ime recepta mijenja se u pašta sa žlicom na gljivama, jer će tjestenina popiti svu tekućinu. Dodajte dobrog maslinova ulja i finog parmezana i žene će vas obožavati.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. prosinac 2024 19:20