Težina pripreme: jako lagano
Vrijeme pripreme: 35 min
Broj osoba: 4
Sastojci
- gljive, npr. bukovače i šampinjoni
- 3 režnja češnjaka
- 1 dcl bijelog vina
- pelata
- 0,5 dcl maslinova ulja
- casarecce, fuži ili druga suha tjestenina po izboru
- sol i papar
- grančica timijana
- 1 mrkva
Priprema
1. korak
Mješavinu gljiva pečemo, uz miješanje, na najjačoj vatri, dok ne posmeđe. Ako koristite malu tavu ili veću količinu gljiva, pecite gljive u dva puta jer će se u protivnom gljive pirjati, a ne peći, pa će ovo jelo biti bez okusa. Pečene gljive maknemo na stranu.
2. korak
U loncu zapremnine 3-4 litre na nekoliko kapi ulja oštro zapečemo češnjak nasjeckan na listiće (dok ne postane svijetlosmeđ), mrkvu te zalijemo bijelim vinom, dodamo pasiranu rajčicu i litru vode, a kad sve prokuha, dodamo prethodno dopola skuhanu paštu. S
3. korak
manjimo temperaturu, posolimo i poparimo, dodamo grančicu timijana (bez njega je ovo jelo izgubljeno) i pečene gljive. Kuhamo dok se sve ne poveže, a pašta bude al dente. Ili ako netko voli raskuhano, ili ako vam žena kasni s posla, odlično je tako. U tom slučaju ime recepta mijenja se u pašta sa žlicom na gljivama, jer će tjestenina popiti svu tekućinu. Dodajte dobrog maslinova ulja i finog parmezana i žene će vas obožavati.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....