Težina pripreme: lagano
Vrijeme pripreme: 15 min
Broj osoba: 2
Sastojci
- 1 velika konzerva tune
- 2 žumanjaka
- 1 mali crveni luk
- 4 usoljena inćuna
- bosiljak
- mažuran
- 3 žlice majoneze
- žlica senfa
- žličica maslaca
- maslinovo ulje
- sol, papar
- limun
- kruh francuz
Priprema
1. korak
Otvorite konzervu i dobro ocijedite tunu od ulja ili salamure te je prebacite u srednje veliku zdjelu. Trima tvrdo kuhanim jajima izvadite žumanjke.
2. korak
Izmrvite ih u tunu kojoj ste prethodno dodali maslinovo ulje i sitno nasjeckani luk.
3. korak
Malo pomiješajte te dodajte sitno nasjeckane slane inćune, majonezu, senf i maslac sobne temeperature kako bi se što bolje mogao umiješati
4. korak
U međuvremenu francuz narežite na šnite (oko jedan centimentar), sa svake strane namažite češnjakom i maslinovim uljem i stavite u pećnicu na 200 stupnjeva pet do deset minuta.
5. korak
Kriške kruha izvadite iz pećnice i nakon nekoliko minuta (dok se malo ne ohlade) namažite paštetom i ukrasite crnim maslinama i mažuranom.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....