Pašteta od tune

Težina pripreme: lagano

Vrijeme pripreme: 15 min

Broj osoba: 2

Sastojci

  • 1 velika konzerva tune
  • 2 žumanjaka
  • 1 mali crveni luk
  • 4 usoljena inćuna
  • bosiljak
  • mažuran
  • 3 žlice majoneze
  • žlica senfa
  • žličica maslaca
  • maslinovo ulje
  • sol, papar
  • limun
  • kruh francuz

Priprema

1. korak

Otvorite konzervu i dobro ocijedite tunu od ulja ili salamure te je prebacite u srednje veliku zdjelu. Trima tvrdo kuhanim jajima izvadite žumanjke.

2. korak

Izmrvite ih u tunu kojoj ste prethodno dodali maslinovo ulje i sitno nasjeckani luk.

3. korak

Malo pomije­šaj­­te te dodajte sitno nasjeckane slane inćune, majonezu, senf i maslac sobne temeperature kako bi se što bolje mogao umiješati

4. korak

U međuvremenu francuz narežite na šnite (oko jedan centimentar), sa svake strane namažite češnjakom i maslinovim uljem i stavite u pećnicu na 200 stupnjeva pet do deset minuta.

5. korak

Kriške kruha izvadite iz pećnice i nakon nekoliko minuta (dok se malo ne ohlade) namažite paštetom i ukrasite crnim maslinama i mažuranom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. studeni 2024 22:39