Pereci s kimom i makom

 Berislava Picek / Hanza Media

Sastojci:

1 kg oštrog brašna
10 žlica kiselog vrhnja
1 maslac
1 kocka svježeg kvasca
1,5 dl mlijeka

Zagreb, 220916.
Domace grickalice pripremila je Mateja Domitrovic, urednica u Dobroj hrani. 
Foto: Berislava Picek/ CROPIX
Berislava Picek / Hanza Media

Priprema:

Kvasac rastopiti u mlakom lijeku. Zamijesiti tijesto od navedenih sastojaka te pomoću kalupa za perece oblikovati tijesto. Staviti perece na papir za pečenje na pleh za pečenje, premazati ih žumanjkom, posuti solju, kimom, makom, sezamom, po vašoj želji. Peći na 180 Celzijevih stupnjeva dok ne dobiju boju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. studeni 2024 11:35