PROZRAČNE SMOTANE DIVOTE

Pierogi s nadjevom od krumpira

 Getty Images/iStockphoto
Nikako ne diskriminiramo kada su u pitanju bilo kakve formacije od tijesta. Dajte nam tanjur bilo čega zamotanog u škrobno tijesto i navalit ćemo kao da ne postoji sutra. Ali jedna od zvijezda na nebu tijesta sjaji jače nego ostale: jednostavni pierogi ili varenyky. Ovi prozračni smotuljci postaju još ukusniji umotani u svilenkasti umak od maslaca s prilogom od karameliziranog luka i punomasnog vrhnja.

Trebat će vam:

tijesto za pierogi
1 luk
maslinovo ulje
4 krumpira
1 jaje
40 g maslaca
malo mlijeka
sol i papar

Dumplings filled with cheese and potatoes
Getty Images/iStockphoto

Priprema:

Luk sitno nasjeckajte i prepržite na maslinovom ulju. Krumpire skuhajte te od njih napravite pire. Dodajte jedno jaje, maslac sobne temperature, sol, papar i malo mlijeka. Na kraju umiješajte dinstani luk. Razvaljajte tijesto, režite oblikom krugove i stavljajte nadjev. Rubove premažite s malo bjelanjka pa ih dobro spojite prstima. Kuhajte ih u vreloj slanoj vodi dok ne isplivaju na površinu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. prosinac 2024 07:49