GLAVATI, LISNATI ILI PUPČAR

Pikantni kelj pupčar

Ovo povrće pravi je izvor vitamina C pa se stoga njime treba vitaminizirati što češće za zimskih dana. Doze si odredite sami i zapamtite da je sve zeleno ono što našem tijelu baš sada najviše treba!

Trebat će vam:

300 g kelja pupčara
150 g mesnatijeg špeka
malo čilija
1-2 češnja češnjaka
sol, papar
maslinovo ulje

Priprema:

U kipuću vodu staviti kelj pupčar i kuhati dok malo ne omekša, pazite da se ne prekuha jer će se raskašiti i bit će gorkast. Na maslinovu ulju kratko popeći nasjeckan špek, dodati ocijeđen kelj, nasjeckan češnjak i kratko ostaviti na laganoj vatri da se sve prožme. Posuti peršinovim listom i začiniti solju i paprom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. studeni 2024 23:40