GOTOVO ZA 30 MINUTA

Pileća jetrica sa salatom od ječma

 Berislava Picek / Hanza Media
Salata koja će vas zasititi!

Trebat će vam:

500 g pilećih jetrica

Za salatu:

pola šalice ili 1 manja šalica ječma
1/2 žličice korijandera
1/4 žličice kumina
2 žlice indijskih oraščića
1-2 mlada luka
1 češanj češnjaka
sol, papar
limunov sok
6 žlica maslinova ulja

Zagreb, 270217.
Urednica u Dobroj hrani Mateja Domitrovic napravila je 5 jela; 5 brzih rucaka u radnom tjednu od ponedjeljka do petka. 
Foto: Berislava Picek/ CROPIX
Berislava Picek / Hanza Media

Skuhati ječam, potrebno mu je oko 20 minuta. Ocijediti ga. Izraditi korijander i kumin u mužaru, nasjeckati indijske oraščiće, narezati mladi luk. U zdjelicu staviti maslinovo ulje, dodati kumin i korijander, sjeckani češnjak, sol, papar, limunov sok i promiješati. U zdjelu staviti ječam, oraščiće i mladi luk pa preliti pripremljenim preljevom. Promiješati da se sve spoji. Jetrica oprati i očistiti od žilica i krvi. Lagano ih pobrašniti pa ih ispeći kratko s obje strane dok se ne stvori korica. Poslužiti sa salatom

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. studeni 2024 21:27