Trebat će vam:
1 ili 2 pileta 6-8 krumpira 2-3 mrkve 300 g šampinjona 1 veća ili 2 manje glavice luka 4 češnja češnjaka ružmarin sol |
Priprema:
Piletinu posoliti. Povrće očistiti pa ga narezati na veće komade, a krumpir, ako je manji, ostaviti u komadu. Isto učiniti i s gljivama, prerezati ako su veće ili ih ostaviti u komadu ako su manje. Piletinu staviti peći u nauljenu posudu, a nauljiti malo i meso. Peći pile na 170-180 ºC te ga okrenuti i podliti s masnoćom od pečenja. Pola sata prije kraja pečenja oko pileta rasporediti posoljeno i blago nauljeno povrće i gljive. Ako želite, povrće možete posuti i mljevenom crvenom paprikom te dodati i neke druge začine koje volite, poput timijana, mažurana, ružmarina. Poslužite sa šarenom lisnatom salatom u koju narežite i mladi luk.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....