ROŠTILJAMO UZ CRAFT PIVU

Marinada od meda i limete za piletinu

 Getty Images/iStockphoto
Drugačija piletina!

U ovoj marinadi marinirajte pileća prsa koja imaju tendenciju se brzo isušiti, a ova marinada će očuvati njihovu sočnost i dati im tonu okusa. Ali će savršeno funkcionirati i uz pileća krilca! Kad ste taj dio riješili, vrijeme je za pivu! I to naravno osvježavajuću poput San Servolo Indian pale alea, Varionica pale alea ili pak engleskog Ruddles Best alea, Old Speckled Hen alea i alea Lab Barbe.

Trebat će vam:

50 ml soka od limete, skinite koricu i sačuvajte
2 jušne žlice meda (livada ili kadulja)
1 žličica mljevenog papra
1 žličica crvenog papra (cajun)
1 jušna žlica maslinova ulja - radi povezivanja

Spicy chicken wings and fresh vegetable salad on wooden background
Getty Images/iStockphoto

Priprema:

Pomiješajte sve sastojke, komade piletine umočite u marinadu i ostavite 2 sata. Ostatak marinade pojačajte još jednom žlicom meda i jednom žlicom soka od limete. Premažite komade piletine tijekom pečenja (kada ste okrenuli i zapekli prvu stranu).

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. studeni 2024 14:22