Težina pripreme: lagano
Vrijeme pripreme: 20 min
Broj osoba: 4
Sastojci
- Tijesto:
- šalica kukuruznog brašna
- pola šalice pšeničnog brašna
- malo soli
- 7 žlica maslaca
- 4-6 žlica hladne vode
- Smjesa:
- 2 jaja, odvojeni žumanjci od bjelanjaka
- šalica jogurta
- 2/3 šalice svježeg kravljeg sira ili mascarponea
- 4 žilce šećera
- 2,5 lice kukuruznog brašna
- sok i pulpa jednog limuna
- 1-2 žlice maka u zrnu
Priprema
1. korak
Zamijesite tijesto od svih sastojaka barem dva sata ranije. Ako je preljepljivo dodajte još malo brašna. Neka odstoji u frižideru.
2. korak
Tijestom obložite lim za pitu s dnom koje se može odvojiti, inače će vam biti teško izvaditi pitu iz kalupa, jer je korica dosta krhka.
3. korak
Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva.
4. korak
U zdjeli pomiješajte jogurt, sir, žumanjke, brašno, šećer, limun i mak. Sve dobro izmiksajte. U drugoj posudi istucite čvrsti snijeg od bjelanjaka s malo soli i šećera.
5. korak
Pažljivo ga umiješajte u smjesu od jogurta i maka. Izlijte sve u kalup obložen tijestom, pa pecite oko 45 minuta, dok površina sasvim ne porumeni. Pustite da se sasvim ohladi prije serviranja.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....