Za koru:
130 g brašna 2 žličice šećera pola žličice soli 6 žličica maslaca 2 žličice hladne vode |
Za nadjev:
1 kg rabarbare 130 g šećera |
Za premaz:
1 jaje 1 žličica vode |
Brašno, maslac, šećer, sol i vodu zamijesite u podatno tijesto. Formirajte ga u disk, zamotajte u prozirnu foliju i stavite u hladnjak na 2 sata. Nadjev napravite tako da izrežete rabarbaru na manje komade i kuhate ju zajedno sa šećerom oko 40 minuta dok se smjesa ne smanji za pola. Pitu slažite tako da razvaljate 2/3 tijesta na veličinu kalupa za pite i njime obložite kalup. Zatim dodajte nadjev, a ostatak tijesta razvaljajte, izrežite na trake i poredajte po piti u oblik pletene košare. Možete raditi i zanimljive oblike, cvjetiće ili oblike po želji. Premažite ih razmućenim jajem i vodom. Pecite na 180 stupnjeva oko 50 minuta.