Nezaobilazne su!

Pita s ricottom i sočnim trešnjama

 Getty Images/iStockphoto
Nezaobilazne trešnje utopili smo u divnu pitu. Pročitajte kako je napraviti u nekoliko koraka!

Najviše ih volite hladne iz frižidera, u svako doba dana ili noći iz noninog ili susjedovog vrta, svježe, u štrudli ili u našoj piti s ricottom… Donosimo vam jednostavan i jako ukusan recept koji će razveseliti cijelu obitelj i prijatelje.

Trebat će vam:

Za tijesto:

250 g brašna
100 g šećera
150 g maslaca
1/2 žličice soli
1/2 žličice vanilin šećera
1 jaje

Za nadjev:

500 ml slatkog vrhnja
250 g ricotta sira
4 žlice šećera u prahu
trešnje

Sour cherry and almond frangipane in pastry decorated with flaked almonds
Getty Images/iStockphoto

Priprema:

U posudu stavite navedene sastojkeza tijesto pa izradite tijesto rukama u jednoličnu smjesu. Tijesto stavite u hladnjak na pola sata pa ga utisnite u kalup za pečenje i izbockajte vilicom. Pecite 30 min na 180 stupnjeva. Umutite slatko vrhnje pa ga nježno pomiješajte s ricotta sirom i šećerom u prahu. Rasporedite smjesu od sira po tijestu i poravnajte je nožem ili vilicom. Stavite zatim i trešnje. Sve pospite listićima badema.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. prosinac 2024 09:08