Najviše ih volite hladne iz frižidera, u svako doba dana ili noći iz noninog ili susjedovog vrta, svježe, u štrudli ili u našoj piti s ricottom… Donosimo vam jednostavan i jako ukusan recept koji će razveseliti cijelu obitelj i prijatelje.
Trebat će vam:
Za tijesto:
250 g brašna 100 g šećera 150 g maslaca 1/2 žličice soli 1/2 žličice vanilin šećera 1 jaje |
Za nadjev:
500 ml slatkog vrhnja 250 g ricotta sira 4 žlice šećera u prahu trešnje |
Priprema:
U posudu stavite navedene sastojkeza tijesto pa izradite tijesto rukama u jednoličnu smjesu. Tijesto stavite u hladnjak na pola sata pa ga utisnite u kalup za pečenje i izbockajte vilicom. Pecite 30 min na 180 stupnjeva. Umutite slatko vrhnje pa ga nježno pomiješajte s ricotta sirom i šećerom u prahu. Rasporedite smjesu od sira po tijestu i poravnajte je nožem ili vilicom. Stavite zatim i trešnje. Sve pospite listićima badema.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....