Težina pripreme: teško
Vrijeme pripreme: 60 min
Broj osoba: 2-4
Sastojci
- 300 g glatkog brašna
- 1 vrećica suhog kvasca
- sol
- papar
- voda
- 4 žlice maslinova ulja
- 250 g kozica
- 250 g školjki
- 1/2 šalice umaka od rajčice
- mozzarela
- peršin
Priprema
1. korak
U dubokoj posudi zamiješajte brašno, kvasac, sol, toplu vodu i maslinovo ulje te pustite da tijesto odstoji sat vremena. U međuvremenu očistite školjke od pijeska, a to mogu biti dagnje, brbavice ili neke druge školjke po vašoj želji. Stavite pećnicu da se grije na 250 stupnjeva.
2. korak
Kada se tijesto digne, premijesite ga i uzmite dio za pizzu. Tijesto razvaljajte, stavite ga u lim za pečenje, na njega stavite umak od rajčice mozzarellu, kozice i školjke, malo nasjeckanog češnjaka i stavite peći na 270 stupnjeva. Pecite 10 do 15 minuta, ovisno o tome kakav lim imate i kakva vam je pećnica.
3. korak
Pizzu poslužite uz maslinovo ulje i nasjeckani peršin. Pizzu možete peći u okruglom limu s rupicama, tijesto će biti hrskavo i mekano, a treba je peći najviše 10 minuta.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....