
Trebat će vam:
1 mozzarella 2 manja krumpira umak od rajčice tijesto za pizzu oko 100 g tanko narezanog špeka masline kapare maslinovo ulje |

Priprema:
Zamijesite tijesto za pizzu od 500 g brašna (možete kombinirati oštro i glatko brašno), 5 g suhog kvasca, 1 dl mlijeka, 2-2,5 dl tople vode, sol, malo šećera ili meda, 0,5-1 dl maslinova ulja. Ostavite ga da se diže oko pola sata, a zatim ga opet premijesite i ostavite da se diže još sat vremena. Razvaljajte tijesto pa ga premažite umakom od rajcica, poslažite na ploške narezanu mozzarellu, na tanke ploške narezan krumpir i špek. Pecite na 200-220 stupnjeva dok se sir ne otopi i tijesto ne bude hrskavo pečeno. Izvadite pizzu iz pecnice pa na nju stavite masline i kapare, pokapajte je s malo maslinova ulja te pospite origanom.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....