Pohane su najbolje!

Pohane palačinke sa špinatom i sirom

Za čas gotove!

Trebat će vam:

Za paniranje:

150 g krušnih mrvica
1 jaje
100 ml mlijeka
malo soli

Za palačinke:

1 jaje
prstohvat soli
prstohvat šećera
130 g glatkog brašna
300 ml mlijeka

Za nadjev:

150 g mladog špinata
150 g svježeg kravljeg sira
2 žlice kiselog vrhnja
1 jaje
1 žličica soli

Priprema:

Jaje sa soli i šećerom dobro razmutite pjenjačom. Naizmjence postupno dodajte prosijano brašno i mlijeko dok ne dobijete glatku tekuću smjesu. Dobro zagrijte tavu, dodajte malo ulja i ulijte zaimačom tijesto da prekrije dno tave u tankom sloju. Nakon kratkog pečenja tijesto okrenite lopaticom i još kratko pecite. Prebacite na tanjur. Prema potrebi u tavu dodajte malo ulja, pa nastavite peći palačinke dok ne potrošite cijelu količinu tijesta. Za nadjev kratko blanširajte špinat. Ocijedite ga i dodatno još istisnite vodu. Sitno ga narežite i dobro pomiješajte sa sirom, vrhnjem, jajetom i soli. Nanesite nadjev u tankom sloju na palačinku, presavijte lijevi i desni kraj palačinke pa je savijte u oblik sarmice. Nastavite tako dok ne potrošite svu količinu palačinki i nadjeva. Zatim ih panirajte u krušne mrvice, smjesu razmućenog jajeta i mlijeka i ponovno u krušne mrvice. Pržite ih kratko s obje strane u dubljem ulju dok ne dobiju zlatnosmeđu boju. Izvadite ih na kuhinjski papir kako bi se upila suvišna masnoća. Poslužite samostalno ili uz dodatak svježe rajčice.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. prosinac 2024 23:38