Polpete od riže s pestom

 Getty Images/iStockphoto
125 g kuhane riže
60 g krušnih mrvica
30 g mljevenih oraha
malo mljevenog crnog papra
malo soli
malo origana
malo crvene paprike
1-2 protisnuta češnjaka
2 jaja
pesto (domaći ili kupovni)

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 200°, a pleh obložite papirom za pečenje. U jednoj posudi izmiješajte kuhanu rižu i sve začine. U drugoj posudi izmutite jaja, a zatim ih dodajte smjesi s rižom. ponovno sve dobro promiješajte kako bi se sastojci sjedinili. Ostavite tako pripremljenu smjesu da "odmori" 5 minuta.

Formirajte loptice koje ćete potom staviti na pleh za pečenje i lagano pritisnuti rukom kako biste dobili polepete. Pecite dok ne postignete zlaćanu boju za što će vam biti dovoljno 10 do 15 minuta. Poslužite s pestom ili dobro začinjenom zelenom salatom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. studeni 2024 11:26