Polpete od tikvica i kukuruza šećerca

 Getty Images/iStockphoto

Težina pripreme: jako lagano
Vrijeme pripreme: 40 min
Broj osoba: 4

Sastojci

  • 3 jaja
  • 3 žlice brašna
  • 1 dl mineralne vode
  • 3 dcl mlijeka
  • 2 krumpira
  • 1 veća tikvica
  • 2 klipa kukuruza šećerca
  • 1 čašica kiselog vrhnja
  • stručak peršina
  • stručak vlasca
  • sol, papar

Priprema

1. korak
Nožem odrežite bobice s klipova kukuruza i skuhajte ih. Ogulite krumpire. Mikserom izmutite jaja, dodajte brašno, mineralnu vodu i mlijeko. Dodavajte još mlijeka koliko je potrebno da se dobije tijesto gustoće kao za palačinke.

2. korak
Naribajte krumpir i tikvice. Dodajte ih u tijesto zajedno s kukuruzom. Dodajte sjeckanog listića peršina, posolite, popaprite. Na namaštenoj tavi pecite polpete, odnosno žlicom stavljajte tijesto na sredinu tavice, pecite ga dok ne porumeni, pa pažljivo okrenite. Polpete poslužite s kiselim vrhnjem i sjeckanim vlascem.

Savjet: Postupak ćete ubrzati ako uzmete kukuruz iz konzerve. Ako nemate mineralne vode, u tijesto možete staviti pola žličice praška za pecivo ili sode bikarbone. U tom slučaju morate staviti više mlijeka.

Svidio vam se recept?

Pogledajte još:

1. VIDEO: Popečci s mladim špinatom i parmezanom

2. Povrtni popečci

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. studeni 2024 22:36