Težina pripreme: jako lagano
Vrijeme pripreme: 40 min
Broj osoba: 4
Sastojci
- 3 jaja
- 3 žlice brašna
- 1 dl mineralne vode
- 3 dcl mlijeka
- 2 krumpira
- 1 veća tikvica
- 2 klipa kukuruza šećerca
- 1 čašica kiselog vrhnja
- stručak peršina
- stručak vlasca
- sol, papar
Priprema
1. korak
Nožem odrežite bobice s klipova kukuruza i skuhajte ih. Ogulite krumpire. Mikserom izmutite jaja, dodajte brašno, mineralnu vodu i mlijeko. Dodavajte još mlijeka koliko je potrebno da se dobije tijesto gustoće kao za palačinke.
2. korak
Naribajte krumpir i tikvice. Dodajte ih u tijesto zajedno s kukuruzom. Dodajte sjeckanog listića peršina, posolite, popaprite. Na namaštenoj tavi pecite polpete, odnosno žlicom stavljajte tijesto na sredinu tavice, pecite ga dok ne porumeni, pa pažljivo okrenite. Polpete poslužite s kiselim vrhnjem i sjeckanim vlascem.
Savjet: Postupak ćete ubrzati ako uzmete kukuruz iz konzerve. Ako nemate mineralne vode, u tijesto možete staviti pola žličice praška za pecivo ili sode bikarbone. U tom slučaju morate staviti više mlijeka.
Svidio vam se recept?
Pogledajte još:
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....