RECEPT DANA

Polpete od tunjevine

 Getty Images/iStockphoto
Savjet: Za pripremanje polpeta koristite tunjevinu u salamuri, koja nije masna. Poslužite ih s ajvarom. Ako od ručka ostane koja polpeta, možete je iskoristiti za izradu zamamnog sendviča (s ajvarom, zelenom salatom i kriškama svježeg krastavca).

Sastojci:

150 g tunjevine iz konzerve
2 jaja
sjeckani peršin
100 ml mlijeka
žemlja
2-3 žlice krušnih mrvica
sol, papar
ajvar

Vegetable pakora
Getty Images/iStockphoto

Priprema:

Stavite žemlju u mlijeko da omekša. Ocijedite tunjevinu, dodajte jaje, nasjeckani peršin i izmrvljenu ocijeđenu žemlju. Dobro vilicom izmiješajte. Posolite, popaprite. Rukama radite polpete, uvaljajte ih u mrvice, pa pržite u vrelom ulju dok ne porumene. Poslužite s ajvarom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
21. prosinac 2024 23:16