Težina pripreme: srednje
Vrijeme pripreme: 90 min
Broj osoba: 4
Sastojci
- 1 kg janjetine, najbolje s kosti
- 300 g očišćenog graška
- 3 žlice maslinovog ulja
- 3 mrkve
- paštrnjak
- dvije glavice luka
- 3 češnja češnjaka
- vezica vrtnih šparoga
- vezica lišća peršina
- čaša bijelog vina
Priprema
1. korak
Zagrijte maslinovo ulje u velikom loncu. Dodajte usitnjeni luk, a kad malo uvene i komade mrkve i paštrnjaka, ne presitne.
2. korak
Pustite da se lagano zapeku pa dodajte janjetinu izrezanu na veće komade. Podlijte vinom i vodom, toliko da sadržaj posude bude potpuno prekriven tekućinom.
3. korak
Kuhajte oko sat vremena, pa provjerite mekoću mesa. Ako je gotovo sasvim kuhano, dodajte u varivo grašak, šparoge i list peršina. Kuhajte još petnaestak minuta.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....