Težina pripreme: jako lagano
Vrijeme pripreme: 35 min
Broj osoba: 4
Sastojci
- 2 šalice prosa
- 2 glavice luka
- 2 šalice bundeve
- 2 žlice suncokretova ulja
- 2 žličice kima
- 1 žličica cimeta
- 1/2 žličice kardamoma
- 3 prstohvata soli
- 5 šalica vode
- 1 šalica badema
Priprema
1. korak
Operite proso i popržite ga na suhoj, zagrijanoj tavi uz stalno miješanje sve dok ne postane lagano rumeno i ne razvije se lijepi orašasti miris (oko 10 minuta). Narežite luk na kocke, bundevu ogulite i narežite na kocke. Na zagrijanom ulju pirjajte luk, začine i bundevu pa na vrh dodajte prženo proso i ulijte vodu. Kada zakuha posolite i kuhajte 20 minuta na laganoj vatri, poklopljeno. Za to vrijeme popržite bademe pa ih nasjeckajte na krupno.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....