Puretina s umakom od senfa i brusnica

Težina pripreme: lagano

Vrijeme pripreme: 50 min

Broj osoba: 4

Sastojci

  • 1 pureći batak ili zabatak
  • 2-3 baguetta
  • 2 rajčice, narezane na ploške
  • 10 dag miješane salate (matovilac, radič, potočarka ili mlade salate i sl.)
  • malo klica rotkvice
  • 1 glavica ljubičastog luka, narezana na tanke kolute
  • Umak
  • 2 jušne žlice zrnatog dijonskog senfa
  • 2 jušne žlice pekmeza od brusnica

Priprema

1. korak

Pureći batak ili zabatak specite u pećnici (može i dan prije). Napravite umak tako da dobro pomiješate senf i pekmez od brusnica te dodajte malo soka od pečenja. Kad se meso ohladilo, narežite ga na tanke

šnite. Peciva uzdužno presijecite te punite mesom, ploškama rajčice, kolutima luka i salatom te prelijte umakom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. studeni 2024 21:18