Težina pripreme: lagano
Vrijeme pripreme: 50 min
Broj osoba: 4
Sastojci
- 1 pureći batak ili zabatak
- 2-3 baguetta
- 2 rajčice, narezane na ploške
- 10 dag miješane salate (matovilac, radič, potočarka ili mlade salate i sl.)
- malo klica rotkvice
- 1 glavica ljubičastog luka, narezana na tanke kolute
- Umak
- 2 jušne žlice zrnatog dijonskog senfa
- 2 jušne žlice pekmeza od brusnica
Priprema
1. korak
Pureći batak ili zabatak specite u pećnici (može i dan prije). Napravite umak tako da dobro pomiješate senf i pekmez od brusnica te dodajte malo soka od pečenja. Kad se meso ohladilo, narežite ga na tanke
šnite. Peciva uzdužno presijecite te punite mesom, ploškama rajčice, kolutima luka i salatom te prelijte umakom.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....