Težina pripreme: srednje
Vrijeme pripreme: 55 min
Broj osoba: 2
Sastojci
- 250 g oštrog brašna
- 120 g maslaca
- 1/2 žličice praška za pecivo
- 1/2 žličice soli
- 2 žumanjka
- 2 cijela jaja
- 4 žlice hladne vode
- 2 dl vrhnja
- 150 g ementalera
- 50 g naribanog parmezana
- tručak vrtnih šparoga
- 5 cherry rajčica
- sol, papar
Priprema
1. korak
Pustite da maslac malo omekša, pa zamijesite s njim brašno, prašak za pecivo, sol, žumanjke i hladnu vodu. Zamotajte tijesto u foliju i ostavite ga da se odmori u hladnjaku barem dva sata, a može i duže.
2. korak
Razvaljajte ga u krug i utisnite u namašteni i pobrašnjeni okrugli kalup za quiche, tako da tijesto prekriva i unutrašnje rubove.
3. korak
Dno tijesta izbockajte vilicom i stavite ga peći na 180 stupnjeva oko 15 minuta, pa ga izvadite iz pećnice. Dok se peče, pjenasto izmiješajte jaja, dodajte vrhnje, ementaler i parmezan koje ste naribali i očišćene vrhove šparoga (šparoge prvo prokuhajte pet minuta na laganoj vatri, pa ohladite pod mlazom hladne vode).
4. korak
Posolite i popaprite prema želji, pa smjesu ulijte na dopola pečeno tijesto. Na vrh još poslažite mini rajčice koje ste ogulili, očistili od koštica i prerezali napola. Pecite u pećnici još 30-ak minuta na 180 stupnjeva.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....