Težina pripreme: jako lagano
Vrijeme pripreme: 35 min
Broj osoba: 4
Sastojci
- 1 kg očišćene i narezane hobotnice
- 400 g luka
- 100 g češnjaka
- 500 g pelata
- 50 g peršina
- 2 lovorova lista
- 100 g matovilca
- 1,5 dcl maslinovog ulja
- sol, papar
- Sastojci za palentu:
- 200 g palente
- 50 g maslaca
- 50 g mascarponea
- 100 g krumpira
Priprema
1. korak
RAGU: na maslinovom ulju sotiramo luk, češnjak i peršin. Kad postanu mekani dodamo hobotnicu i podlijevamo vinom i ribljim temeljcem. Dodamo pelate i lovorov list te kuhamo dok hobotnica ne postane mekana. Začinimo solju i paprom te poslužimo uz palentu i matovilac. Palentu skuhamo u kipućoj vodi uz dodatak maslaca, pirea od krumpira i mascarponea. Stavimo u kalupe i pečemo na 180° 20 min.
Recept restorana Les Ponts, Zagreb
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....