Težina pripreme: srednje
Vrijeme pripreme: 40 min
Broj osoba: 2-4
Sastojci
- Za tijesto:
- 300 g glatkog brašna
- 1 jaje
- malo soli i vode
- 1 paketić dimljenog lososa
- 1 vezica svježeg kopra
- 1 žlica maslaca
- 2 žlice brašna
- 1 šalica mlijeka
- 2 žlice kiselog vrhnja
- sol i papar
- malo muškatnog oraščića
Priprema
1. korak
Od brašna, jaja, soli i vode zamijesite glatko tijesto. Pokrijte ga plastičnom folijom pa pustite da odstoji desetak minuta. Za to vrijeme pripremite umak. Na maslacu popržite brašno da lagano porumeni pa dodajte mlijeko, stalno miješajući. Dodajte smjesi sol, papar, muškatni oraščić i sitno sjeckani kopar pa kuhajte 15-ak minuta, dok se umak malo ne zgusne. Maknite s vatre, pa dodajte vrhnje i provjerite začine.
2. korak
Pustite da se umak hladi dok ne napravite raviole.
Tijesto razvaljajte vrlo tanko. Losos usitnite prstima ili nožem. Tijesto izrežite na kvadrate ili rombove. Na svaki komad tijesta stavite komadić ribe pa preklopite i lagano pritisnite prstima, da se zalijepi.
3. korak
Po želji možete spojiti vrhove da dobijte okrugli oblik nalik tortelinima. Skuhajte tjesteninu u puno slane vode, trebat će vam samo 2-3 minute. Ocijeđeno tijesto dodajte umaku od kopra. Poslužite mlako.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....