Težina pripreme: teško
Vrijeme pripreme: 90 min
Broj osoba: 2-4
Sastojci
- 300 g oštrog brašna
- 3 jaja
- 3 žumanjka
- sol
- papar
- voda
- ovčji sir
- sušene rajčice
- bosiljak
- maslinovo ulje
- crne masline
- začinske trave
Priprema
1. korak
Na radnoj površini prosuti oštro brašno, u sredini napravite rupu u koju ćete dodati jaja i žumanjke, sol, mlaku vodu. Zamijesite pa pustite da odstoji 30 minuta u hladnjaku.
2. korak
U zdjelici pomiješajte nasjeckane crne masline, začinske trave, ovčji sir i žlicu maslinova ulja, papar i sol. Razvaljajte tijesto u dva reda, kao dvije staze, na jednu stavljajte žličicu ovčjeg sira i radite razmak oko 2 centimetra. Nakon što stavite sir na tijesto, preklopite drugim dijelom tijesta pa izrežite na kockice. Vilicom i jajem zatvorite tijesto.
3. korak
Pristavite lonac s vodom te nakon što prokuha ubacite raviole u lonac i jako kratko ih kuhajte jer je ipak riječ o svježoj tjestenini. Kuhajte dok ne isplivaju na površinu. Popržite rajčice i bosiljak, dodajte raviole i prelijte maslinovim uljem.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....