1 pureći zabatak
2 mrkve
manji korijen celera
1 glavica luka
100 ml bijelog vina
100 ml temeljca
začini prema želji: origano, timijan, lovor
sol i papar
50 g maslaca
ulje za dinstanje
stručak peršina
500 g tjestenine
Otkoštite pureći zabatak. Od kože i kostiju prema želji možete skuhati temeljac. Možete ih i zamrznuti pa temeljac kuhati kasnije. Meso narežite na kockice. Prepržite ih na malo ulja. Stavite na toplo sa strane. U istoj tavici prepržite nasjeckani luk, potom dodajte celer i mrkvu narezane na kockice. Kad malo omekšaju, vratite meso. Podlijte vinom i kuhajte dok alkohol ne ispari i dok se umak malo ne reducira. Ako je potrebno, zalijte s malo temeljca. Začinite solju, paprom i začinskim biljem. Dodajte maslac i promiješajte. Dodajte nasjeckani peršin. U međuvremenu skuhajte tjesteninu i prelijte je raguom. Ako želite, poslužite s ribanim parmezanom.