![36092884](https://static.jutarnji.hr/images/slike/2025/02/02/k_36092884_640.jpg)
Trebat će vam:
1 kg očišćene bundeve 200 g crvenog luka 50 g češnjaka 200 ml vrhnja za kuhanje 50 g svinjske masti 100 g bučinih koštica ½ limuna 1 dl bijelog vina kurkuma, korijander, sol, čili papričice bučino ulje povrtni temeljac |
![Jastrebarsko, 071117.
Punjena guska chefa Branka Zufike za nedjeljni rucak.
Na fotografiji: Juha od buce s sjemenkama.
Foto: Bruno Konjevic / CROPIX](https://static.jutarnji.hr/images/live-multimedia/binary/2017/11/14/10/zufika_rucak13-071117.jpg)
Priprema:
Na svinjskoj masti popržite krupno rezani crveni luk, dodajte češ- njak i narezanu očišćenu bundevu. Dodajte začine i limunov sok te sve zapržite i zalijte bijelim vinom i temeljcem. Kuhajte dok bundeva ne omekša. Štapnim mikserom izmiksajte, dodajte vrhnje za kuhanje i sve prokuhajte. Servirajte uz popržene bučine koštice i nekoliko kapi bučinog ulja.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....